We zullen doorgaan

Komt die interland week toch goed uit om Ziyech te laten herstellen. Jullie begrijpen, ik ben geen fan van interlands. Ik kijk ook zelden naar Oranje – alleen als ze een toernooi spelen. Ik kijk dus weinig naar de verrichtingen van onze nationale trots. Maar dit weekend komt het uit.

Wat mij nou zo opviel tijdens de wedstrijd tegen AZ is dat we tot het einde blijven voetballen. Tot het einde. De afgelopen tien jaar was het vaak genoeg zo dat als we voorstonden, we dat laatste half uur of laatste kwartier wel goed vonden. Misschien kunnen jullie je die Ajax-Feyenoord wel herinneren waarin Van der Vaart na een voorzet van Mitea fenonemaal achterlangs scoorde en kort daarna Patrick Paauwe verschalkte en de 2-0 maakte? Daarna gebeurde er niets meer. Een uur lang. Van der Vaart liet de volgende dag nog in de krant – ik ben vergeten welke – optekenen dat hij aan het publiek (de supporters dus), geen boodschap heeft. Gelukkig begreep Peter Bosz wel wat de supporters willen – we gingen vaak tot het einde door tijdens zijn trainersschap – iets wat Erik ten Hag netjes heeft doorgetrokken. Zoals jullie weten ben ik best een fan van Ten Hag.  Ik moet dan ook hard lachen om de groteske en kleinzielige aanvallen van Valentijn Driessen op Ten Hag. Van de week nog had Driessen het over Koeman en zei hij in een bijzinnetje dat Ten Hag nooit een groot speler is geweest. Je kunt er beter om lachen, maar het wordt met de week triester. Haat heeft vaak een reden dus ben ik best benieuwd naar de reden van die haat en nijd.

Moeten we het nog over het stapavondje hebben? Huntelaar die € 400 neerlegt voor een fles Wodka (WODKA!?)? Huntelaar lijkt me wel iemand die na een avondje stappen met andere jongens van het team na twintig bier wel fris en fruitig op het trainingsveld staat, terwijl de anderen zuchtend en kreunend sjokken. Hij wel. Hoewel, de jaren gaan tellen, maar dat zie je bij Van Persie – vaak klagend over pijntjes – een stuk meer dan bij Huntelaar. Van mij mag Huntelaar er hierna nog wel een jaartje bijplakken. Dan kunnen we hem daarna benoemen tot plaatsvervangend Mister Ajax. Ook voor Hunelaar zie ik wel een mooi traject bij Ajax als hij trainer wil worden. Dit is natuurlijk volledig uit de lucht gegrepen, maar Huntelaar is iemand die je erbij wilt hebben, bij het voetbal of bij het stappen.

Volgende week ga ik de wedstrijd tegen Heerenveen missen. Ik ga met een vriend naar Utrecht-AZ. Ik heb die vriend al vaak genoeg geplaagd met opmerkingen over buitenspeldoelpunten dat ik hem dat wel wel verschuldigd ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.