Nagenieten van de voorpret

‘Sowieso dat we Roma gaan loten. Sowieso. Zo werkt voetbalkarma gewoon.’

‘Rode Ster. Karaoke in de bar van Pantelic! ‘Club Brugge? Nee man, combi. Ik wil Dortmund. Meh, paar jaar geleden nog geweest.’ ‘Ben wel benieuwd naar dat nieuwe stadion van Atletico’. ‘Maar daar spelen we de finale al!’

We lijken wel een stel verwende blagen die vlak voor Sinterklaasavond door de Intertoysgids bladeren. Speculerend over welke clubs we willen loten, en welke niet. Als er een herverdeling van Nationale Feestdagen komt ga ik campagnevoeren voor Lotingdag als verplichte vrije dag.

Wat zeg je Dion, opportunistisch? Hypocriet, ik? Inderdaad, luidkeels riep ik de afgelopen jaren dat de Champions League me gestolen kon worden. Saai, voorspelbaar, alleen voor de allerrijksten, Sjeikenbal, #AMF! Maar nu Ajax alleen al aan het zachte, warme pluche mag ruiken ben ik meteen helemaal om.

Dl3Pp1IWwAAt4ME

Als een puppy die voor straf een seizoen buiten heeft moeten doorbrengen ben ik intens dankbaar om weer naar binnen te mogen. München-uit met het Oktoberfest. Ik mocht het meemaken in 2004. Das verdammte Phantom. Aber das war einmal! Laatste poulewedstrijd verrassen we ze in de Johan Cruijff ArenA, wieso nicht?! De tickets naar Lissabon zijn al geboekt. Athene moet echt gewoon zes punten zijn.

Is dit echt dezelfde Arco die vurig pleitte voor de Europa League een tijd terug? Ja en nee. Eigenlijk wil ik gewoon 3e worden in deze poule. Alsnog naar de Action van de UEFA-toernooien. Lekker stunten, in plaats van in februari kansloos stranden tegen Neymar en Mbappé. Maar ik ben ook heel, heel verguld met het feit dat we nu niet in een of andere Poule L zitten. Met een Jablonek, een Krasnodar en een Qarabag.

Wát een Ajax-week is dit, jongens. Een van de mooiste 0-0’s die ik ooit zag, moet de uitwedstrijd in Kiev zijn geweest. Geen moment verveeld, geoe’d en ge-a’d, gevloekt en getierd en gesmeekt, maar zonder de frustratie van een onzekere fan in wanhoop. Genietend van het positiespel, van dit team. Wat was ik er twee maanden gelden zeker van dat Frenkie, Matthijs en André inmiddels ergens anders zouden spelen.

En dan heb ik het nog niet eens over tovenaarsleerling Hakim. Nog nooit zo relaxed op m’n kont gezeten tijdens transferdeadlineday. Het schakelprogramma van de Eerste Divisie op, niet eens met een schuin, paniekerig oog op twitter kijkend. PSV haalt Gutierrez? Leuk voor ze, wij hebben Eiting, Frenkie en Donny. En straks Gravenberch!

Is dit de mooiste Ajax-week sinds de aanloop naar ‘Stockholm’? Ook toen ging het om ultieme voorpret. Een soort verliefd zijn op de toekomst. Weten dat er cadeautjes voor je onder de kerstboom liggen, maar nog niet weten welke cadeautjes. Want wat als je ze eenmaal uitpakt? Dan is het beste dat kan gebeuren dat je krijgt wat je zo graag wilde. En dan wat? Nee, dan liever nog even verlangen en dagdromen.

En nu, zondag, naar Vitesse. Alsof je na Sinterklaas, Koningsdag én Kerst in één opeens naar de IKEA moet. Op naar de volgende plek waar het pessimismespook rondwaart. Ook die plek moet wat mij betreft ontdaan worden van z’n negatieve link met vorig jaar. Ik heb er zowaar zin in.

Wat was ik er klaar mee. Met Ten Hag, met ‘het bestuur’, met de spelers en hun grote monden. Streep eronder, let’s go. De voorpret zal duren tot de volgende onnodige, dure verliespartij. Dat kan dus al binnen 48 uur een feit zijn. Maar tot die tijd ben ik dankbaar, tevreden en blij. En ook daar mogen jullie mij over een tijdje weer aan herinneren en mee pesten. De groeten vanaf mijn roze Ajax-wolk.

 

Categorieën: Arco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.