Tegen beter weten in

Mag ik een lans breken voor Arnold Bruggink? Niet dat ik het nou dagelijks met hem eens ben, maar hij schreef (of dicteerde) van de week best iets zinnigs in zijn column voor VI. We moeten ophouden met het ophemelen van talenten en vergelijkingen trekken met huidige wereldtoppers. Volledig mee eens.

We zitten gevangen in ons eigen succes mannen. Ajax is verworden tot een opleidingsfabriek en handelshuis voor aanstormende talenten. Ieder zo zijn specialiteit kun je stellen, maar om fan te zijn van een dergelijke club is verdomd moeilijk. Althans deze jaargang dan. Voordat je van een speler kunt gaan houden roept diezelfde speler alweer dat Barca zijn ultieme club is, de Premier League de beste competitie ter wereld is, zijn ambitie uiteindelijk toch elders ligt of speler X begint simpelweg een vete met het publiek. Ik onthoud me gemakshalve nog even van commentaar op onze huidige trainer en het spel dat we momenteel spelen.

Terug naar onze grote held. Cruijff heeft natuurlijk altijd gelijk gehad, ook wanneer hij ongelijk had. Hij zag verdomd goed in dat de toekomst van Ajax bij het opleiden lag, maar ik denk niet dat hij voorzag in welk tempo dat succes tegen de club zou gaan werken. Daarom denk ik dat er een koerswijziging nodig is. Gezien zijn laatste aankopen dit seizoen, vermoed ik dat Overmars zich hier ook uitermate bewust van is. Nu heb ik niet de indruk dat wij hier met ons blogje maar enige invloed op uitoefenen, ik zou deze plek wel graag willen gebruiken om een oproep te doen: stop met het ophemelen van talenten. Ze zijn helemaal niet zo goed als dat we zeggen dat ze zijn en mogen eerst eens tot hun 23e of 24e in Amsterdam blijven spelen. Is daarvoor een opgerekt salarisplafond nodig? Go for it. Spelen ze na een aantal jaren nog steeds de sterren van de hemel? Gun ze die transfer. Ik denk dat we op deze manier structureel weer in Europa mee gaan doen, met of zonder meneer Ten Hag šŸ˜‰

Joe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.