Jupiler

Hoe zijn jullie de week doorgekomen, jongens? De week na de wedstrijd die we moesten winnen om in de slipstream van PSV te kunnen blijven? Ik heb maar niet geteld hoe vaak er door wie in onze appgroep gevloekt werd, want ik zou er een dagtaak aan hebben gehad. Wel mooi dat je na zo’n wedstrijd uit kan tekenen hoe de sportpers reageert. In mijn stoutste dromen had ik echter niet kunnen verwachten dat PSV plotseling de maat der dingen is. PSV! Ik zeg het nog maar een keer, voor als jullie met je ogen knipperen: PSV! De maat der dingen! Dat elftal met dat saaie, nietszeggende voetbal. Maar ze staan bovenaan, dus ze moeten wel iets goed hebben gedaan met dat voetbal.

Ja, schijtmazzel en laf voetballen, denk ik, maar kennelijk is de crisis in het Nederlands voetbal dusdanig dat voetballen niet meer op zijn Nederlands hoeft te zijn. Cruijff draait zich om in zijn graf. Ajax doet heel veel fout, jullie zullen mij niet horen zeggen dat dat niet zo is, maar praten we elkaar niet een crisis aan omdat we weer eens geen kampioen worden? Kan het alsjeblieft niet wat rustiger? Kunnen die hooivorken alsjeblieft weer op stal?

Waar zijn de argumenten gebleven dat Ajax een jonge en instabiele groep heeft? Waarom heeft niemand het er meer over dat de beste spelers vertrokken? Wie heeft waarom bepaald dat we niet meer over de weerslag van de situatie rond Nouri op de spelersgroep mogen hebben? Waarom telt niet mee dat het voor een jonge groep best een klap is als de trainer opstapt – de tweede in korte tijd?

Er zijn mensen die vnden dat Ten Hag nu al weg moet. Onzin natuurlijk – hij begint pas. En de enige problemen die ik met Ten Hag heb, is dat ik hem niet versta en nog niet goed kan wisselen. Dat eerste komt door mezelf, dat tweede kan hij leren. We weten nu ook wel dat Van der Sar weg moet – en dat moet hij ook -, maar worden onze spelers nu echt gelukkig van door PSV geïnspireerd voetbal?

Ik weet het, er zitten veel te veel vraagtekens in dit stukje, maar dat is niet eens een fractie van de vraagtekens die ik in mijn hoofd had toen ik al dat gevlei op die Noord-Brabantse club zat te lezen. Weten julllie wat Petrovic onlangs zei? “In Amsterdam denken ze al jarenlang dat zij het voetbal hebben uitgevonden, maar ze moeten wel naar de statistieken kijken. Hoe vaak is PSV de laatste jaren kampioen geworden?”. Dat zijn PSV-ers jongens – altijd de voor hen beste statistieken bekijken.

Dat wil uiteraard niet meteen zeggen dat het nu allemaal goed is. Ik denk dat ik zondag rond half drie mijn belastingen maar eens ga doen. Die uitkomst lijkt me een stuk zekerder dan de uitkomst van de wedstrijd tegen Heerenveen.

Maar even serieus, weten jullie wat we nodig hebben? Kijk, afgelopen dinsdag was ik met een vriend in Antwerpen voor het concert van The Killers. Waanzinnig goed, maar we stonden al sinds half zeven en een uur en een kwartier in het concert was ik op. Uitgedroogd. Ik moest de drukte even uit en iets drinken. Ik heb twee biertjes gekocht, heb me terug de mensenmassa in gewurmd, het tweede biertje aan J. gegeven en mijn eigen biertje binnen een minuut opgedronken. Binnen een minuut. En ik hou niet eens van bier. Maar, daarna kon ik weer verder voor de rest van het concert, fris, fruitig en energiek. Ik bedoel maar: als we nou eens zo’n moment met Ajax hebben, zo’n moment waarin je even afstand neemt, verkoeling pakt – of, troost in ons geval – en vervolgens weer gewoon verder kan. Voor de rest van het jaar. Zou dat niet heerlijk zijn?

Een gedachte over “Jupiler

  1. nederland is zo als Ronald Koeoman 2 wedstrijden verliest gaan ze weer Gus Hidding halen
    zo is het ook bij Ajax .laat ze eens tot het einde van het jaar 17/18 bouwen en dan kijken als het dan noch niet gaat mag de bijl er in

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.