Vraagtekens

Zomaar een vraag: wanneer is de laatste keer dat je iemand een complimentje gaf?

Wat een prachtig stuk vorige week Roy, wauw.

Zou Edwin Marc wel eens een compliment hebben gegeven? Zo van: toch wel lekker ontdekt hoor, die Frenkie De Jong. Of Dennis aan Edwin? Over een willekeurig Chinees partnership dat weer een paar miljoen oplevert? Ik betwijfel het.

Na veel regen, donder, donkere wolken en een flinke storm lijkt het weer wat rustiger rondom ons clubje. Het kan zijn dat de schijn bedriegt, maar ik ben blij met de recente ontwikkelingen. Er lijkt te zijn gekozen voor een duidelijke koers en twee personen die de touwtjes stevig in handen hebben en waarnaar iedereen zich schikt. Dat Keizer sinds Vitesse thuis als geen vertrouwen meer genoot van zowel directie als RVC, lijkt een goed voorteken voor Ten Hag: iedereen ligt nu op één lijn en intern zijn er ook geen mensen als Bergkamp die onrust kunnen stoken. Idealiter keert Jonk ook nog even terug naar de jeugdopleiding, maar dat zal wel teveel gewenst zijn. Ik ben erg benieuwd hoe zaken er over tweeënhalf jaar voor staan.

Van Der Sar stapt op wanneer succes uitblijft. Wat is dat voor retoriek en absolute korte termijn politiek? Een algemeen directeur is er toch voor de lange termijn en blijft op z’n minst een goede acht jaar zitten? Welk bedrijf dan ook. Wat vinden jullie, moet Van Der Sar weg wanneer we dit of komend seizoen geen kampioen worden? En Overmars dan? Moet hij dan ook weg? Ik vind het maar onzin eerlijk gezegd. Nog geen jaar geleden speelden we weer eens een Europese finale. Is dat ineens water onder de brug? En sinds wanneer wordt een algemeen directeur afgerekend op het al dan niet kampioen worden van het eerste? Of zou Edje er zelf geen zin meer in hebben?

Morgen is het weer tijd voor De Klassieker. We gaan winnen, het gevoel is na een twijfelachtige periode behoorlijk aangetrokken. Wat denken jullie? En zou Van Persie meespelen bij Feyenoord? Hoe mooi zou het zijn als dat zo is. Dan is de wanhoop in Rotterdam behoorlijk en vrij compleet. En dat Huntelaar er vervolgens minstens twee inschiet, daarna juichend en naar zijn shirt wijzend even langs Van Persie rent. De wraak voor al het opgedane leed door de jaren heen in het Nederlands elftal zou zoet zijn. Of zou Robin mans genoeg zijn en Huntelaar achteraf een complimentje geven? Iets als: ‘zoals Klaas-Jan terug is gekeerd bij Ajax, zo hoop ik het ook bij Feyenoord te gaan doen’. Zal wel niet hé? Verdomde complimentjes ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.