Persoonlijkheid

Roy, ik kon me heel goed voorstellen dat je kippenvel kreeg toen je de woorden van Jesper Grønkjær las. Grønkjær is een klasbak. Ik ken iemand die daar heel anders over denkt, maar dat heeft meer te maken met een geweigerde handtekening dan met een oordeel over Grønkjær als speler – die had hetzelfde als wat Fischer heeft: explosiviteit, charisma en techniek. Ik moet er wel bij zeggen dat ik Grønkjær van die twee Denen de betere voetballer vind.

Als Overmars Schöne een contract voor het leven geeft, is het ook voor zijn hele voetballeven.

We blijven maar schrijven over Lasse Schöne. Dat begon bij jou, Dion – en terecht. Een gemiste penalty, dat kan. Maar de ene gemiste penalty is de andere niet en in een wedstrijd tegen Utrecht kon die ene penalty best eens het verschil tussen winst en verlies betekenen. Ik zal het eerlijk zeggen, jongens, ik had geen nagels meer over. Oké, Utrecht is geen Feyenoord waartegen je een bepaald soort spanning voelt, maar de drie punten – die zijn zó belangrijk. En eindelijk eens winnen ook. Die goal van Schöne, dat is geschiedenis, clubgeschiedenis. Willem Vissers heeft hem in de Volkskrant gedetailleerd beschreven – als je dat stuk leest, dan lijkt het net alsof je Schöne in slow-motion de goal opnieuw ziet maken. Ik weet het zeker: als jullie later met jullie (klein)kinderen in het Johan Cruijff stadion zitten, dan kunnen jullie – als het allemaal weer eens niet meevalt – het sinds zondag ook over de periode hebben waarin Ajax in Utrecht zó vaak niet wist te winnen, maar dat Lasse Schöne de eer voor Ajax wist te redden – voor de zoveelste keer! Na de wedstrijd gingen er op Twitter stemmen op om Schöne een contract voor het leven te geven. Daar ben ik helemaal voor. Schöne zit bij Ajax op zijn top en hij zit er goed. Als Overmars Schöne een contract voor het leven geeft, is het ook voor zijn hele voetballeven. Schöne doet geen Vanenburgje. Hij piept er na korte tijd niet tussenuit.

Waar ik me de afgelopen week écht druk over heb gemaakt is die poll van Fox Sports: is Dolberg overschat of niet? Zoals Bosz al opmerkte wordt onze zoveelste Deense held minder aangespeeld. Ik kan nog geen begin van begrip opbrengen voor iemand die zoiets kan verzinnen. Ik wilde bijna opschrijven dat het bij het opportunisme van de voetballerij past, maar dat is veel te veel eer. Mijn haren gingen ervan overeind staan, en ik was absoluut niet de enige bij wie dat gebeurde.

large_044ee06c32c6ac9e79d391b54549d0f3a04b5804

We moeten het ook eens hebben over die andere verdediger, die op de bank is komen te zitten en daar heel volwassen mee is omgegaan. Een speler die na het afbranden van het supportershome op Instagram schreef dat hij misschien wel niet zo’n Ajacied is als Bergkamp, Van Basten of wie dan ook was, maar wel degelijk Ajacied. Mitchell Dijks doneerde vervolgens zijn shirtje voor een nieuw home.

large_45472ed3132aeb732bcb096c310810d37b12bae8

Als je Mitchell Dijks hoort praten, hoor je iemand die gelukkig is met waar hij nu is.

Het past ook helemaal bij Mitchell Dijks om een transfer naar Norwich af te blazen omdat hij er niet voor honderd procent een goed gevoel bij had. Dat kan ik helemaal begrijpen. Ik ben er eens geweest (club en stad) en ik zou er ook bepaald niet blij van worden om zo’n 158 kilometer van Londen mijn geld te gaan verdienen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat Dijks net zo’n persoonlijkheid is als Scholten en Spelbos waren. Blij om bij Ajax te zijn. Niet moeilijk doen en niet zeuren. Dat soort  spelers zijn bewonderenswaardig in een wereld van bigger better faster more in maximum overdrive. Je hoort het al als hij spreekt. Als je Mitchell Dijks hoort praten, dan hoor je iemand die gelukkig is met waar hij nu is, iemand die de kunst kent het leven niet al te moeilijk te maken. Iemand die baalt van een situatie – want hij wil natuurlijk ook gewoon spelen – en er het beste van maakt. Dat, jongens, is ook persoonlijkheid hebben.


Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe verhalen?
Volg ons dan op Twitter of like onze Facebookpagina.

2 gedachtes over “Persoonlijkheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.